Не просто телешко, а Блек Ангъс или защо си струва да ядеш качествено месо

10 ОКТ 2016

Какво е Блек Ангъс: Ангъс е порода говеда, която е била специално развъдена от местен добитък в Шотландия през средата на 19-и век, собственост на Хиу Уотсън. Смята се, че почти всички Блек Ангъс добитъци днес са резултат от неговите опити да подобри черния цвят на животните.

Защо Блек Ангъс е толкова специален: Телешкото Ангъс се развива с по-добро “мраморно” месо. За мраморен ефект се смята количеството подкожна мазнина, която според повечето хора, подобрява вкуса, крехкостта и поддържа месото сочно по време на готвене (особено на висока температура).

В ресторант Golden Nero вярваме, че качественото телешко е месото, което всеки заслужава. Затова сме обособили своя собствен ферма в Балкана на северозападна България. Добитъкът, който отглеждаме там, расте в свободна среда и е сертифициран с международно признат сертификат за качество. Фермата е реализирана и се контролира по европейски фондове.

Насладете се на неповторимия му вкус на Блек Ангъс, поднесен от нашите готвачи по изтънчен и задоволяващ сетивата начин.