За виното, Стинг и Golden Nero

10 ОКТ 2016

Много хора познават поп изпълнителя Стинг, но много малко знаят за неговата любов към Италия.

През 90-е години Стинг посещава Тускана, където се влюбва в II Palagio, имение от 16-и век на 24 км от Флоренция. В последствие той го купува, реставрира и разширява.

Със силната отдаденост на Стинг и съпригата му към опазване на околната среда, те имат и нарастващото желание да станат фермери и да изхранват семейството си с продукти, идващи от здравословна, 100% органична среда. Те започват да произваждат мед, сладка, салами и разбира се, вино – на 900 акъра земя.

Така се стига и до ароматното червено вино на Стинг, отгледано на неговата тусканска земя. То бързо си спечелва името на едно от 100-те най-добри италиански вина, поставяйки го до хилядолетни аристократични винени династии като Frescobaldi and Antinori. Виното носи името на една от авторските песни на Стинг “Sister Moon” и през април миналата година беше официално признато от организаторите на OperaWine, престижен винен панаир във Верона. Експертите го описват като меко и нестипчиво със зрял танин и леки нотки на шоколад, къпини и лакрица. Sister Mood е комбинация между гроздове Sangiovese, Merlot и Cabernet Sauvignon, алкохолната му концентрация е 14.9 процента и е отлежавало 2 години във френски дъбови бъчви.

Golden Nero е единственият ресторант в България, който предлага това неповторимо вино, изпълнено с много аромат и музика. Заповядайте и му се насладете в приятна компaния!